Вяра Емилова, БСП: Излизаме с достойнство от ситуацията, защото направихме всичко възможно да има правителство

Юли 28, 2022 Новини БСП в медиите 0 404

Оттук нататък отговорност носят президентът, както и тези, които провалиха мандата

„Връщането на мандата беше и решението на Националния ни съвет. Ние казахме, че поставяме на масата законодателна и управленска програма, която е в интерес на България, с хоризонт до края на годината, и с която трябва да бъдат избегнати кризите. Но всъщност видяхме, че обединението ГЕРБ, ДПС, “Възраждане“ и “Има такъв народ“, които също работиха по тази програма, казаха да не влиза в дневния ред. Ние излизаме с достойнство от цялата ситуация, защото наистина направихме всичко възможно този мандат да се реализира и да няма избори в България.“ Това заяви секретарят на БСП и на парламентарната група на "БСП за България" Вяра Емилова в ефира на BULGARIA on AIR.

При срещата ѝ из страната Емилова споделя, че хората молят да няма избори, защото помнят миналата година, когато държавата беше вкарана в криза и спирала от избори. „БСП се опита през изминалите седмици да избегне кризата. Оттук нататък отговорност носят тези, които провалиха мандата, както и президента с неговите решения“, смята социалистът.

„Ние отчетохме, че комуникацията е един от много важните въпроси, които трябва да бъде решен в коалицията. Затова, когато мандатът дойде при нас, направихме всичко възможно – програмата, която беше поставена между четирите партии, беше обсъдена с всеки един поотделно и всеки даде своите предложения. Не мисля, че имаме някакви грешки, въпросът е в “Има такъв народ“, защото при тях няма сигурност и последователност“, каза още Емилова. 

Депутатът от левицата призова българските граждани да съдят всички партии и хората по делата, а не по приказките и празните обещания, които оттук нататък започват да се леят.

„В това управление БСП имаше най-стабилните министри. Ние бяхме социалният стълб, бяхме един диалогичен и стабилен партньор. Бих дала висока оценка на нашите министри, каквато даде и Националния ни съвет. За тези 6 месеца успяхме да защитим своята социална политика“, заключи Вяра Емилова.